Çocukluk Hipnozu

Çocukluk hipnozu; Çocuklukta yaşanan duygular beyinde hipnoz etkisi yapar. Özellikle 0-1 yaşları arasında yaşanan duygular ve anılar bilinçaltının temelini oluşturur. Bu dönemde sözel hafıza olmadığı için yaşanan duygular bedene kaydedilir. Yani fiziksel rahatsızlıkların çoğunluğu bebeklik dönemiyle ilgilidir.

Kişi yetişkin olduğunda anlam veremediği bir şekilde bazı olayları sürekli tekrar ettiğini fark eder. Bu tekrarlama çocukluk hipnozuyla ilgilidir. Çocuğun ilk hissettiği duygular beyinde mühür basılmış gibi bir etki yaratır. Yetişkin biri olduğunda aynı olayları sürekli tekrarlanmasının nedeni de bu mühür basma yani çocukluk hipnozu etkisidir.

Çocukluk hipnozu ve tekrarlama zorlantısı
Yaşadığı olumsuz duyguları ya da anıları değiştirmek için tekrar yaşamak ister. Ancak bu bir kısırdöngüdür… aynı olayda aynı şekilde davrandığı için aynı sonucu elde eder. Yani hikaye hep çocukluktaki çıkmaz sokağa çıkar… Danışmanlıktaki kişi yaşadığı hikayenin çocukluğuyla bağlantısını kurar. Bağlantı kurulduğunda hipnoz bozulur. Böylece danışan çocukluğundaki yaşadıklarını sürekli tekrar yaşamak zorunda kalmaz . Yeni hikayeler yazmak için kendine bir şans daha verir.



Psikoterapist - Aile Danışmanı Gülcem Yıldırım

Buraya tıklayarak instagram hesabımı takip edebilirsiniz.