Gerçek Sevgi Özgürleştirir

Gerçek sevgi özgürleştirir.
Sevgi en iyi ilaçtır. Sevildikçe güçlenir, büyür, olgunlaşırız.

Çocuk fiziksel olarak belirli aylarda belirli olgunluğa erişir. Örneğin çocuğun yürüyebilmesi, bacak kaslarının olgunlaşmasına hareket kabiliyetinin artmasına bağlıdır. Bu da ortalama bir yaş civarına denk gelir. Çocuğun konuşması için de benzer bilgi geçerlidir. Sol beynin olgunlaşması ile birlikte çocuk sesleri kelimelere, kelimeleri cümlelere dökmeye başlar. Bu da ortalama iki yaş civarına denk gelir. Bireysel farklılıklar olmakla birlikte bedensel gelişimin evreleri hemen hemen her insanda aynıdır.

Bedensel olarak büyüyen insanın ruhsal olarak belli bir olgunluğa erişebilmesi ise sevgiye bağlıdır. Gerçek sevgiyle büyüyen çocuklar bü-yür-ken; güvensiz, şüpheci, değersiz, korkuyla, minnetle, beklentiyle büyüyen çocuklar bü-yü-ye-mez. Fiziksel olarak 50 yaşında olur ruhsal olarak 3 yaşında. Bu kişiler yetişkin kıyafeti giyen çocuklara benzer.

Gerçek sevgi çocuğun ihtiyacı kadar verilen sevgidir daha azı ya da daha fazlası çocukta travma yaratır.

Az sevgi gören çocuklar yetişkin olduklarında kendilerinde hiç bir şeyi hak görmez. Temel duyguları değersizliktir ve çoğunlukla kendilerini değersiz hissettirecek sevgililer ya da partnerler seçer. Karşıdaki pırlanta kendisi çöplüktür, karşıdaki güçlü kendisi zayıftır, karşıdaki değerli kendisi değersizdir, karşıdaki haklı kendisi suçludur… Bu kişiler ilişkide çoğu zaman sömürülmeye, aldatılmaya, hor görülmeye ya da yok sayılmaya maruz kalır.

Gerçek sevgi diğerinin vereceği sevgiye muhtaç eden sevgiden farklıdır. Gerçek sevgide karşılıklılık vardır. Terazinin kefesi her iki tarafa da yakındır. Biri diğerinden sevgi dilenmez. Taraflar birbirlerinden sevgi alır, bazen de verir.

🌿Gerçek sevgide baskı yoktur diğerinin hayatını değiştirme, yönetme, kontrol etme yoktur . Her iki taraf da birbirine bağlı aynı zamanda özgürdür.
🌿Gerçek sevgide zalim ve mağdur yoktur.



Psikoterapist - Aile Danışmanı Gülcem Yıldırım

Buraya tıklayarak instagram hesabımı takip edebilirsiniz.