Özgürleştikçe Ölüyormuş Gibi Oluyorum – Özgürlük Nedir ?

Özgürlük sınırlarını bilemeyeceğimiz, sadece tüm olanakları mantıksal çıkarımlar bütünüyle sıralayan beynimizin aynı çıkarım mantığı ile aralarından birini seçmesi; bu seçimin ardından geriye baktığımız zaman kalan tüm olanakların değerlendirmesini yaparken insanın fark ettiği idare hissinin ismidir.

Özgürlük Nedir ?

Özgürleştikçe ölüyormuş gibi oluyorum
Özgürleştikçe ölüyormuş gibi oluyorum dedi bana, kendinle daha çok temas kur dedim.
İnsan özgürleştikçe yani dışarının önemi azaldıkça, dışardan gelen iltifatın, aşağılamanın, dışlamanın, korkutmanın, tehdidin en çok da terk etmekle tehdit edenlerin, bak seni artık sevmemle tehdit edenlerin önemi azaldıkça ölüyormuşsun gibi oluyor. Bunun çaresi var. Bunun çözümü kendinle temas kurmak.
Çocukluğun boyunca sana ait olmayan pek çok özellikle anıldın. İçine kapanık benim çocuğum, savruk, dağınık, açıkgözlü, utangaç
Çocukluğun boyunca sana atfedilen özellikleri bir bir sırtından indirdiğinde, bir bir onları sahiplerine iade ettiğinde bir boşluk oluyor işte tamda orda artık özünle, kendinle, vücudunla ve duygularınla temas kurma vakti.
Bir kaç saate uyuyacaksın ya, yatağa koyduğun beden, sabah uyandığında onunla olacaksın yine. Kendinle temas kurdukça dünya daha
anlamlı.


Sevgilerimle