Nasıl çekici olurum?

Merhaba. Önceki gün facebookta nasıl çekici olurum ? Diye bir yazı okudum.

Çekicilik Nedir ?
Çekicilik bir kişinin bir başkasından hoşlanmasını sağlayan şeydir. Aşkı etkileyen en güçlü etmenlerden biridir. Fiziksel olarak çekici olduğu düşünülen kişiler, çekici olduğu düşünülmeyenlerden daha fazla sevilmektedir.

Nasıl Çekici Olurum ?
Psikologlar bazen önerilerde bulunur. Psikolog arkadaşın önerisi şu ; başkalarının istediği insan olursanız çok çekici olursunuz.

Onların istediği gibi gülün, onların istediği gibi yemek yiyin, onların istediği gibi konuşun, bunları ben ekledim.

O. Pamuk’un şu satırları geldi sonra aklıma “Kendim olmalıyım diye tekrarlıyordum.. Onlara hiç aldırmadan; onların seslerine, kokularına, isteklerine, sevgilerine ve nefretlerine aldırmadan ben kendim olmalıyım. Çünkü kendim olmazsam onların olmamı istedikleri biri oluyordum ve onların olmamı istedikleri o insana hiç katlanamıyordum

İki yazı böyle. Ben O. Pamuk’tan yana kullanıyorum oyumu.

Başkalarının istediği gibi bir insan olmak ilk aşamada diğer tarafı cezbedebilir, bu kısa vadede sizi çekici yapabilir belki, uzun vadede bunun iki taraf için de sıkıcı ve yorucu bir ilişki olmasına neden olur. Yani köle efendi ilişkisi uzun sürmez köle olan yorulur, efendi olan sıkılır. Köle olan hep verdiği için şikayet eder, efendi olan diğerinin hep uyumlandığından şikayet eder, bir kimliği ve kişiliği olmadığından şikayet eder. İlişkide sağlıklı insanlar diğerinin kendine ait bir kimliğinin ve kişiliğinin olmasını ister. Çekicilik? o zaten kimliği olan kişide vardır bence.



Psikoterapist - Aile Danışmanı Gülcem Yıldırım

Buraya tıklayarak instagram hesabımı takip edebilirsiniz.