Yeni Yılda Değişim Mümkün

Yeni yıl geçen bir yılın muhasebesi tutmak ve gelecek olan yılda kendimizde, çevremizde memnun olmadığımız şeyleri değişmek için iyi bir fırsat. Çünkü değişim değişmeyen tek şeydir.

Değişim Bizi Neden Korkutur?
Bildiğimiz cehennemi bilmediğimiz cennete tercih ederiz. Beyin hep aynı yolları kullanmak ister, bildiği şeyleri yemek, bildiği yollardan gitmek, bildiği insanlarla görüşmek. Yeni bir davranış beyni otomatik pilottan çıkarır. Bu sebepten yeni olan her şey bizde kaygı yaratır.

Beyin Bildiği İlişki Tarzını Seçer
Sigara almaya giden kişi ısrarla sigara satmayan yere gider oradan sigara almaya çalışır. Aile dinamikleri de böyledir, çocukluktan getirdiğimiz çözümleyemediniz ilişki modelleri böyledir. Kişi sevilmek istiyorum der. Israrla sevgi veremeyen birinden sevgi ister. Çözümlenmemiş aile dinamiğidir bu. Sevgi verme yetisi düşük olan anneyle büyümüş bir çocuk sevgi veremeyen eş ya da partner seçer. Başka kadınlar ya da erkekler vardır ama kişiye o cazip gelir, anneden alamadığını sevgiliden almak ister.

İrade Zorladıkça Güçlenir
Nasıl ki kaslarımız çalıştıkça güçleniyor ön beyin devreleri de öyle, iradeyi ZORLADIKÇA güçleniyor. Günlük hayatınızda yaptığınız her değişiklik bir duygu yaratır, bu duyguya dayanırsanız beyninizde yeni nöronal bağlantılar oluşur. Bu da iradeyi, karar verme yetisini geliştirir.

Değişim Mümkün
Her değişiklik ruhsal sıkıntıyı beraberinde getirir. Canınızın yanmasına izin verirseniz değişim mümkün.


Psikoterapist - Aile Danışmanı Gülcem Yıldırım

Buraya tıklayarak instagram hesabımı takip edebilirsiniz.