Bakırköy Psikolog Online Danışmanlık Gülcem Yıldırım

Bakırköy psikolog seçeneklerin çok olduğu bir bölge. Bakırköy psikolog olarak 8 yıldır bu bölgede, özel bir klinikte danışanlarıma hizmet vermekteyim. Psikoterapi yaklaşımım bütüncül psikoterapi tekniğidir. Birçok farklı konuda alanında uzman kişiler ve kurumlar tarafından verilen birçok eğitim, seminer, konferans, kongre ve workshoplara katıldım. Her insanın kendine has, biricik olduğuna inanıyorum. Bütüncül psikoterapide kullandığım temel teknikler Davranışçı Psikoterapi, Bilişsel Psikoterapi,Şema Terapi, Transaksiyonel Analiz, Varoluşçu Psikoterapiyi içine alan Dinamik danışmanlık ağırlıklı bir yaklaşımdır. Kullandığım bütüncül psikoterapi tekniğiyle her danışana ait özel bir süreç planlaması yapıyorum. Danışmanlıklarımda kullandığım yardımcı teknikler Emdr ve Eft danışmanlık teknikleridir.

Danışmanlığa ihtiyacım olduğunu nasıl fark ederim?
Ruhsal olarak içinde bulunduğunuz duygu durumunuz iş hayatınızı, ailenizle olan ilişkilerinizi ve sosyal hayatınızı olumsuz etkilemeye başladıysa ve bu durumdan rahatsız oluyorsanız, kendinizi anlamakta güçlük çekiyorsanız, tecrübelerinizden ders çıkarıyor fakat tekrar tekrar aynı şeyleri yapmaya devam ediyorsanız, terapiye ihtiyaç duyduğunuz söylenebilir.

Danışmanlıık Süreleri ne kadardır ve ne sıklıkla yapılır?
Seans süresi 45 dakikadır. Genellikle haftada 1 seans olarak yürütülen danışman süreci, bazen danışanın ihtiyacına göre haftada 2 seans olarak da düzenlenebilir.

Danışmanlık Süreci nasıl işler?
Danışmanlık  süreci bilinen aksine iyi hissetme yeri değil, iyileşme yeridir. Psikoterapi kişinin yaşadığı olumsuz duygularıyla tekrar temas kurup onları boşaltmasını sağlar. Geçmişte yaşanan kötü anıları kişi hatırladığında kötü hisseder. Hissettiği kötü duygular kişinin iyileşmesini sağlayan duygulardır. Hayatımızda kalıcı bir iyilik istiyorsak bizi zorlayan, görmek istemediğimiz taraflarımızla yüzleşmek zorundayız. Danışmanın danışanı iyi hissettiren sihirli bir dokunuşu yoktur. Bu süreçte kişi zaman zaman danışmanlıktan kötü duygularla çıkar.



Danışmanlığa gelen kişiler görmek istemedikleri, kaçtıkları acı gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalırlar. Bu durum kişinin canını acıtabilir. Kalıcı iyileşme bu süreçte oluşur. Danışmanlığa gelen kişi sürece inanarak, sabırla ve sakin bir şekilde devamlılık sağlarsa tedaviyi kalıcı kılar.

Danışmanlığa kaç seans gelmeliyim?
Somut bir tedavi süresini kesin bir şekilde belirtmek doğru değildir. Her insanın ruhsal problemleri saç teli, parmak izi gibi kendine özgüdür. Dolayısıyla her danışanın iyileşme süreci farklılık gösterir.

Danışanın danışmanlıkta hissettiği kötü duygulara tahammül edebilmesi, danışanın danışmanlığa düzenli gelmesi, danışanın danışmanlıkla uyumlu olması, danışanın sürece olan inancı iyileşmeyi hızlandıran faktörlerdir. İyileşmenin sorumluluğu yüzde yetmiş danışana aittir, yüzde otuz danışmanın etkisi vardır.

Çocuklar bu işleyişten farklı olarak çok hızlı bir şekilde iyileşme gösterir.


Danışmanlık Ücretleri Ne kadardır?

Bakırköy Psikolog bu anlamda seçeneklerin fazla olduğu bir bölge. Psikoterapi ücretleri uzmandan uzmana farklılık göstermektedir. Uzmanın klinik tecrübesi, aldığı eğitimler ve mesleki yetkinliği bu ücreti belirleyen en önemli kriterlerdir.


Emdr Danışmanlığı nedir? Emdr Danışmanlığı ne işe yarar?
Danışmanlıklarımda en sık kullandığım teknik emdr tekniğidir. Danışanların hissettikleri kötü anıların duygularının boşaltılması için emdr çok etkili ve güçlü bir tekniktir.

Emdr sağ ve sol beyin loblarının uyarılarak birbiriyle temas kurması sonucunda geçmişte yaşanan acı hatıraların duygusunun boşaltıldığı bir psikoterapi tekniğidir. Sağ beyin acı hatıraların duygularının kayıtlı olduğu bölgedir. Sol beyin ise bizim mantıklı tarafımızdır. Emdr bu iki bölüm arasında

 temas kurulmasını sağlayarak sağ beyinde kayıtlı olan acı hatıraların sol beyinde işlemlenmesini sağlar. İşlemlenen bu anıların verdiği olumsuz duygular ise Emdr’den sonra artık hissedilmez. ( Emdr tekniğiyle ilgili ayrıntılı makalemi okumak için buraya tıklayın.)

Eft Danışmanlığı  nedir? Eft Danışmanlığı ne işe yarar?
Danışmanlıklarımda en sık kullandığım ikinci teknik eft tekniğidir. Eft yani Duygusal Özgürleşme Tekniği kişinin yaşadığı olumsuz duyguları boşaltmasını sağlayan, ruhsal ve bedensel olarak kişiyi rahatlatan çok güçlü ve çok etkili bir uygulamadır. (Eft tekniğiyle ilgili ayrıntılı makalemi okuma için buraya tıklayın.)

Uzmanlık alanım ve çalıştığım psikolojik rahatsızlıklar
Bakırköy Psikolog olarak öncelikle çalıştığım alan kişilik bozukluklarıdır. Borderline kişilik bozukluğu, narsistik kişilik bozukluğu ve şizoid kişilik bozuklukları ile çalışıyorum. Ayrıca obsesif kompulsif bozukluk(takıntı hastalığı), kaygı bozuklukları, panik atak, sosyal fobi, travma sonrası stres bozukluğu, depresyon, sosyal fobi, cinsel problemler, öfke kontrolü, fobiler, ayrılık veya ölüm sonrası yaşanan çözümlenmiş yas konularında yetişkinlere hizmet vermekteyim.

Çocuk merkezli oyun danışmanlığı da uzmanlık alanlarımın içindedir. 0-10 yaş arası çocuklarda görülen ruhsal problemlerde çocuk merkezli oyun terapisi yöntemiyle çalışmaktayım.

Online Danışmanlık hizmeti
Bakırköy Psikolog olarak online Danışmanlık hizmeti vermekteyim. Online danışmanlık; internet üzerinden görüntülü ve sesli olarak gerçekleştirilen bir psikoterapi hizmetidir. Online danışmanlık uygulaması Skype üzerinden yapılır. Bu psikoterapi seansları için internet bağlantınızın, bilgisayarınızın ya da telefonunuzun olması yeterlidir. Online danışmanlık sırasında sessiz, rahatsız edilmeyeceğiniz bir ortam olması gerekir.

Asistanımla iletişime geçerek sizin için uygun bir gün ve saat belirlersiniz. Seans ücretini seans öncesinde belirtilen ödeme yöntemiyle ödersiniz.(havale, eft gibi yöntemler) Eğer bir Skype hesabınız yoksa Skype uygulamasını bilgisayarınıza ya da telefonunuza ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Belirlediğiniz gün ve saatte skype uygulamasından terapistinizi görüntülü olarak ararsınız. Seans süresi 45 dakikadır. Düzenli olarak online danışmanlığa devam etmeniz danışmanlığının faydasını artıracaktır. Online danışmanlık ücreti normal seans ücretiyle aynıdır. (Online danışmanlık ile ilgili ayrıntılı makalemi okumak için buraya tıklayın )

Bakırköy Psikolog İletişim ve adres;
Adres: Zuhuratbaba mahallesi, İncirli Caddesi, No-47 Osmancık Apt. Kat-1 daire 2
Bakırköy/İstanbul

Telefon: 0544 726 92 93

E-posta
: iletisim@gulcemyildirim.com.tr
(Youtube kanalımdaki videoları izlemek için buraya tıklayın)
Psikoterapist - Aile Danışmanı Gülcem Yıldırım