Bahçelievler Psikolog Online Danışmanlık Gülcem Yıldırım

Bahçelievler psikolog tam Türkçe karşılığı ‘’ruh bilimci’’ olan, ruh bilimi yani bilimin psikoloji dalıyla uğraşan, bunu meslek edinen kişiye denir. Psikologlar eğitimleri sonucunda edindikleri bilgiler ile bir grubun veya bireyin davranışlarını veya hareket etme şekillerini inceleyip, nedenlendirerek analiz edip, çeşitli çözümler üretmeye çalışırlar.

Bahçelievler psikolog seçeneklerin çok olduğu bir bölge. Bahçelievler psikolog olarak 8 yıldır bu bölgede, özel bir klinikte danışanlarıma hizmet vermekteyim. Psikoterapi yaklaşımım bütüncül psikoterapi tekniğidir. Birçok farklı konuda alanında uzman kişiler ve kurumlar tarafından verilen birçok eğitim, seminer, konferans, kongre ve workshoplara katıldım. Her insanın kendine has, biricik olduğuna inanıyorum. Bütüncül psikoterapide kullandığım temel teknikler Davranışçı Psikoterapi, Bilişsel Psikoterapi,Şema danışmanlık, Transaksiyonel Analiz, Varoluşçu Psikoterapiyi içine alan Dinamik danışmanlık ağırlıklı bir yaklaşımdır. Kullandığım bütüncül psikoterapi tekniğiyle her danışana ait özel bir danışmanlık planlaması yapıyorum. danışmanlıklarımda kullandığım yardımcı teknikler Emdr ve Eft danışmanlık teknikleridir.

danışmanlığa ihtiyacım olduğunu nasıl fark ederim?
Ruhsal olarak içinde bulunduğunuz duygu durumunuz iş hayatınızı, ailenizle olan ilişkilerinizi ve sosyal hayatınızı olumsuz etkilemeye başladıysa ve bu durumdan rahatsız oluyorsanız, kendinizi anlamakta güçlük çekiyorsanız, tecrübelerinizden ders çıkarıyor fakat tekrar tekrar aynı şeyleri yapmaya devam ediyorsanız, danışmaya ihtiyaç duyduğunuz söylenebilir.

Danışmanlık Süreleri ne kadardır ve ne sıklıkla yapılır?

Seans süresi 45 dakikadır. Genellikle haftada 1 seans olarak yürütülen danışmanlık süreci, bazen danışanın ihtiyacına göre haftada 2 seans olarak da düzenlenebilir.

Danışmanlığın Süreci nasıl işler?

Danışmanlık süreci bilinen aksine iyi hissetme yeri değil, iyileşme yeridir. Psikoterapi kişinin yaşadığı olumsuz duygularıyla tekrar temas kurup onları boşaltmasını sağlar. Geçmişte yaşanan kötü anıları kişi hatırladığında kötü hisseder. Hissettiği kötü duygular kişinin iyileşmesini sağlayan duygulardır. Hayatımızda kalıcı bir iyilik istiyorsak bizi zorlayan, görmek istemediğimiz taraflarımızla yüzleşmek zorundayız. danışmanın danışanı iyi hissettiren sihirli bir dokunuşu yoktur. Bu süreçte kişi zaman zaman danışmadan kötü duygularla çıkar.

Danışmaya gelen kişiler görmek istemedikleri, kaçtıkları acı gerçeklerle

 yüzleşmek zorunda kalırlar. Bu durum kişinin canını acıtabilir. Kalıcı iyileşme bu süreçte oluşur. Danışmaya gelen kişi sürece inanarak, sabırla ve sakin bir şekilde danışmada devamlılık sağlarsa iyileştirmeyi kalıcı kılar.

Danışmanlığa kaç seans gelmeliyim?
Somut bir iyileştirme süresini kesin bir şekilde belirtmek doğru değildir. Her insanın ruhsal problemleri saç teli, parmak izi gibi kendine özgüdür. Dolayısıyla her danışanın iyileşme süreci farklılık gösterir.

Danışanın danışmada hissettiği kötü duygulara tahammül edebilmesi, danışanın danışmaya düzenli gelmesi, danışanın t uyumlu olması, danışanın sürece olan inancı iyileşmeyi hızlandıran faktörlerdir. İyileşmenin sorumluluğu yüzde yetmiş danışana aittir, yüzde otuz danışmanın etkisi vardır.

Çocuklar bu işleyişten farklı olarak çok hızlı bir şekilde iyileşme gösterir.

Danışmanlık Ücretleri Ne kadardır?
Bahçelievler Psikolog bu anlamda seçeneklerin fazla olduğu bir bölge. Psikoterapi ücretleri uzmandan uzmana farklılık göstermektedir. Uzmanın klinik tecrübesi, aldığı eğitimler ve mesleki yetkinliği bu ücreti belirleyen en önemli kriterlerdir.

Emdr danışmanlığı nedir? Emdr danışmanlığı ne işe yarar?

Danışmanlıklarımda en sık kullandığım teknik emdr tekniğidir. Danışanların hissettikleri kötü anıların duygularının boşaltılması için emdr çok etkili ve güçlü bir tekniktir.

Emdr sağ ve sol beyin loblarının uyarılarak birbiriyle temas kurması sonucunda geçmişte yaşanan acı hatıraların duygusunun boşaltıldığı bir psikoterapi tekniğidir. Sağ beyin acı hatıraların duygularının kayıtlı olduğu 

bölgedir. Sol beyin ise bizim mantıklı tarafımızdır. Emdr bu iki bölüm arasında temas kurulmasını sağlayarak sağ beyinde kayıtlı olan acı hatıraların sol beyinde işlemlenmesini sağlar. İşlemlenen bu anıların verdiği olumsuz duygular ise Emdr’den sonra artık hissedilmez. ( Emdr tekniğiyle ilgili ayrıntılı makalemi okumak için buraya tıklayın.)

Eft danışmanlığı nedir? Eft danışmanlığı ne işe yarar?
Danışmanlıklarımda en sık kullandığım ikinci teknik eft tekniğidir. Eft yani Duygusal Özgürleşme Tekniği kişinin yaşadığı olumsuz duyguları boşaltmasını sağlayan, ruhsal ve bedensel olarak kişiyi rahatlatan çok güçlü ve çok etkili bir uygulamadır. (Eft tekniğiyle ilgili ayrıntılı makalemi okuma için buraya tıklayın.)

Uzmanlık alanım ve çalıştığım psikolojik rahatsızlıklar
Bahçelievler Psikolog olarak öncelikle çalıştığım alan kişilik bozukluklarıdır. Borderline kişilik bozukluğu, narsistik kişilik bozukluğu ve şizoid kişilik bozuklukları ile çalışıyorum. Ayrıca obsesif kompulsif bozukluk(takıntı hastalığı), kaygı bozuklukları, panik atak, sosyal fobi, travma sonrası stres bozukluğu, depresyon, sosyal fobi, cinsel problemler, öfke kontrolü, fobiler, ayrılık veya ölüm sonrası yaşanan çözümlenmiş yas konularında yetişkinlere hizmet vermekteyim.

Çocuk merkezli oyun danışmanlığı de uzmanlık alanlarımın içindedir. 0-10 yaş arası çocuklarda görülen ruhsal problemlerde çocuk merkezli oyun danışmanlığı yöntemiyle çalışmaktayım.

Online Danışmanlık hizmeti
Bahçelievler Psikolog olarak online danışmanlık hizmeti vermekteyim. Online danışmanlık; internet üzerinden görüntülü ve sesli olarak gerçekleştirilen bir psikoterapi hizmetidir. Online danışmanlık uygulaması Skype üzerinden yapılır. Bu psikoterapi seansları için internet bağlantınızın, bilgisayarınızın ya da telefonunuzun olması yeterlidir. Online danışmanlık sırasında sessiz, rahatsız edilmeyeceğiniz bir ortam olması gerekir.

Asistanımla iletişime geçerek sizin için uygun bir gün ve saat belirlersiniz. Seans ücretini seans öncesinde belirtilen ödeme yöntemiyle ödersiniz.(havale, eft gibi yöntemler) Eğer bir Skype hesabınız yoksa Skype uygulamasını bilgisayarınıza ya da telefonunuza ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Belirlediğiniz gün ve saatte skype uygulamasından danışmanınızı görüntülü olarak ararsınız. Seans süresi 45 dakikadır. Düzenli olarak online danışmanlığa devam etmeniz danışmanlığın faydasını artıracaktır. Online danışmanlık ücreti normal seans ücretiyle aynıdır. (Online danışmanlık ile ilgili ayrıntılı makalemi okumak için buraya tıklayın )

Bahçelievler Psikolog İletişim ve adres;

Adres: Zuhuratbaba mahallesi, İncirli Caddesi, No-47 Osmancık Apt. Kat-1 daire 2
Bakırköy/İstanbul

Telefon: 0544 726 92 93

E-posta: iletisim@gulcemyildirim.com.tr

(Youtube kanalımdaki videoları izlemek için buraya tıklayın)
Psikoterapist - Aile Danışmanı Gülcem Yıldırım

Bireyin Psikolog Seçiminde Nelere Dikkat Etmesi Gerekmektedir?
Psikoloğa gitme kararı alındıktan sonra gerekli araştırmalar yapılmaya başlanmalıdır, psikolog seçiminde yardımcı olabilecek birkaç unsur bulunmaktadır. Bu unsurlar bizim hem kendimize uygun hem de iyi bir psikolog bulduğumuzdan emin olmamızı sağlar.

• Psikoloğun Yetkinliğinden Emin Olun
Psikolog seçerken psikoloğumuzun sadece okul mezunu olmadığından aynı zamanda kendini geliştirip zaman içerisinde bu alanda çeşitli belge ve sertifikalar da aldığından emin olunmalıdır. Bunlar psikoloğun güncel ve taze bilgilere sahip olduğunu ve aynı zamanda da işinde çaba gösterdiğinin işaretidir. Sadece psikoloji lisans eğitimini tamamlamak iyi bir psikolog olmak için yeterli değildir. Psikologların bu işe özen ve çaba göstermeleri, bilgilerini taze, yeni ve güncel tutmak, kendilerini geliştirmek için çabalamaları gerekmektedir.

Elbette ki psikoloğunuzun hangi okuldan ve okullardan mezun olduğuna, hangi alanlarda çalıştığına, hangi çalışmaları yaptığına ve yürüttüğüne de dikkat etmek, seçeceğimiz psikoloğun eğitim durumunu iyice araştırmak gereklidir. Ayrıca sizi yönlendirmek için yeterli deneyime sahip olduğundan emin olmalıdır.

• Psikoloğunuzun Uzmanlık Alanının Probleminizle Örtüştüğünden Emin Olun
Daha önce de bahsettiğimiz gibi psikoloji gibi geniş bir branştır ve psikologlar da çok çeşitli alanlarda uzmanlaşmaktadırlar. Bu yüzden nasıl bir dava esnasında davanızın alanında uzmanlaşan bir avukata başvuruyorsanız aynı şekilde de probleminizin alanında uzmanı bir psikoloğa başvurmanız alacağınız sonuçlar için daha iyi olacaktır.

Psikoloğunuz Yaşadığınız Yere Yakın Olmalıdır
Bir psikolog ararken her ne kadar önemsiz bir ayrıntı gibi görünse de çoğu psikoloğun görüşmelerinin haftada bir ile iki haftada bir gibi bir oranda olduğunu unutmamanız gerekmektedir. Bu durumda zaman içerisinde psikoloğunuza gidip gelmeniz zorlaşacaktır. Hatta sırf bu yüzden gittiği psikoloğu ve iyileştirmeyi bırakmak durumunda olan birçok insan vardır. Örneğin gitmek istediğiniz bahçelievler psikolog ofisi size uzakta kalıyorsa ve size daha yakında olan bir psikolog servisinin de ihtiyaçlarınıza yanıt verebileceğini düşünüyorsanız oraya gitmeniz daha uygun olacaktır. Özellikle de İstanbul gibi büyük şehirlerde ise bu mesafe iyice artmaktadır. Sizin yakınınızda olan bir psikoloğu seçmek ise her zaman daha iyidir. Böylelikle uzun vadede iyileşme sürecinde yol stresine girmeden, seanslarınızı aksatmadan rahat bir şekilde sürecinize devam etmeniz mümkün olacaktır.

Psikoloğunuzun Kesin İfadelerden Kaçınıp Kaçınmadığına Dikkat Edin
İşinde profesyonel olan bir psikolog her zaman ‘kesinlikle yaparız, mutlaka hallederiz, şu kadar seansta başarıya ulaşacağız’ gibi kesin ifadelerden kaçınır. Konu insan ve insan psikolojisi, insan bilimi olduğu zaman hiçbir şey siyah ve beyaz çizgilerle çizilememektedir. Bu yüzden kesin ifadelerle konuşan bir psikoloğun bilgisinden, yetkinliğinden ve tecrübesinden şüphe etmek gerekmektedir çünkü ruh bilimi tamamen kişiye yönelik bir bilim olduğu için kesinlik söz konusu değildir.

Gizlilik İlkelerini ve Haklarınızı Bilin
Görüştüğünüz psikoloğun hasta ve doktor gizlilik ilkelerini bildiğini, danışmanlık ve seansları çeşitli gizlilik ilkesi prensipleri ile yürüttüğünden emin olun. Unutmayın ki danışmanlık ve seans esnasında konuşulanlar üçüncü bir kişiyle paylaşılması yasaktır. Aynı zamanda psikoloğunuzla hazır hissettiğiniz zaman istediğiniz kadarını paylaşma özgürlüğüne sahipsinizdir, psikoloğunuz sizi bu veya herhangi bir konuda zorlayamaz veya üstünüze gelemez.

Yine aynı şekilde psikoloğunuz sizi bir araştırması veya çalışması için kayıt altına almak istediğini söylerse onayınızı almadan sizi kayıt altına alması yasaktır. Bu konuda her zaman reddetme hakkınız bulunmaktadır. Psikoloğunuz sizinle yaptığı çalışmayı bir yerde paylaşmak istediğini söylerse de hasta ve doktor gizliliğinin korunması adına bunu reddetme hakkınız vardır. Bahsettiği çalışmalar yazacağı bir kitap, bir konferans veya bir makale olabilir. Eğer paylaşmasında bir sakınca görmeyip buna onay veriyorsanız da mutlaka isminizin ve soyadınızın değiştirildiğinden veya çalışmanız kullanılırken bir isim kullanılmayacağından emin olunuz.

Psikoloğunuzla Aynı Çizgide Olduğunuzdan, Birbirinizle Uyumlu Olduğunuzdan Emin Olun
Psikolojik Süreç uzun ve zorlu bir süreçtir, yüz yüze düzenli görüşmeler gerektirmektedir. Eğer sevmediğiniz, hoşunuza gitmeyen veya çalışmak istemediğiniz bir psikologla çalışmak sizi uzun vadede yoracak ve iyileştirme sürecinizi yavaşlatıp hatta süreci olumsuz etkileyecektir. Aynı zamanda güvenmediğiniz bir psikologla çalışmakta problemleriniz hakkında açılmanızı zorlaştıracaktır. Görmek istediğiniz, kendisine güvendiğiniz ve sevdiğiniz bir psikolog ile çalışmak her zaman daha iyidir. Bu hem size hem iyileştirme sürecine hem de psikoloğunuza fayda sağlayacaktır. iyileştirmeyi sürecinde psikoloğunuzla bir takım olarak çalışmalı ve birbirinize yardım etmelisiniz fakat birbirinden hoşlanmayan hasta ve danışman ancak birbirlerine köstek olacaktır.

Psikolog seçerken tanıdığımız insanlardan çeşitli öneri ve tavsiyeler almak önemlidir fakat gitmeye karar verdiğiniz psikoloğu mutlaka hasta seçmelidir. Psikolog seçiminizde karar vermeden önce mutlaka ön görüşmeye gitmeli, psikoloğunuzla anlaşıp anlaşmadığınıza bakmalı ve öyle karar vermelisiniz. Çoğu iyileştirmeyi sürecinin aylar hatta yıllar alabileceğini, bu durumda anlaşamadığınız, güvenmediğiniz veya hoşlanmadığınız biriyle çalışmanın sizin için de psikoloğunuz için de bir işkence olacağını unutmamalısınız.